Cara Penggunaan Eumora Spa Facial Bar


PENGGUNAAN DI WAJAH

1. Sebelum menggunakan Eumora Spa Facial Bar, gunakan removal make up / wet tissue (tisu basah) bagi membuang make up di wajah

2. Rehatkan kulit wajah dalam 20 30 minit atau lebih bagi membolehkan kulit wajah anda berada dalam keadaan natural sebelum menggunakan Eumora Spa Facial Bar

3. Basahkan kulit wajah anda, bagi menyingkirkan kotoran atau minyak di permukaan kulit

4. Tepis air di kulit wajah anda, bagi meminimumkan air yang ada

5. Gosok Eumora Spa Facial bar di telapak tangan sehingga berbuih tebal

6. Tepek buih di wajah dan letak lebih buih di kawasan berjerawat, berparut dan lain-lain. Jangan digosok!

7. Biarkan buih tersebut meresap ke bawah lapisan kulit dan liang roma selama 2 3 minit (syor: jangan lebih dari 3 minit)

8. Selepas itu, bilas sebersihnya

9. Biarkan ianya kering sendirinya, tidak perlu dilap

10. Gunakan 2 kali setiap hari (pagi dan malam)

PERINGATAN:
TIDAK PERLU GUNA CLEANSER & TONER,
MOISTURISER, SUNBLOCK & FOUNDATION
(yang tidak mengandungi AHA/bleach)

TINDAKBALAS SELEPAS MENGGUNAKAN EUMORA (tidak berlaku pada setiap orang)

Oleh kerana ianya lebih kepada rawatan dan pembersihan dalaman, permulaan penggunaan mungkin menyebabkan anda berasa sedikit tidak selesa. Usah risau kerana ianya adalah normal. Anda sedang melalui proses pembuangan toksin dari dalaman dan pembaharuan sel-sel kulit. Proses ini dipanggil "detoxification" dan "cell rejuvenation".

PENGGUNAAN DI KULIT BERMASALAH (seperti: kurap, ruam, bintat, bekas gigitan nyamuk, kulit kering, parut dan lain-lain)

1. Basahkan kawasan kulit bermasalah bagi menyingkirkan kotoran di permukaan kulit

2. Tepis air di kawasan yang dibasahkan tadi, bagi meminimumkan air yang ada

3. Gosok Eumora Spa Facial Bar di telapak tangan sehingga berbuih tebal

4. Ratakan buih di kawasan kulit bermasalah

5. Biarkan buih tersebut meresap ke bawah lapisan kulit selama 3 - 5 minit

6. Selepas itu, bilas sebersihnya

7. Gunakan Eumora Spa Facial Bar apabila perlu

PENGGUNAAN DI RAMBUT (seperti kelemumur, botak, rambut nipis)

1. Bagi masalah rambut berkelemumur, kikis kelemumur di kulit kepala terlebih dahulu

2. Basahkan rambut bagi membuang kotoran (kepingan-kepingan kelemumur) dan minyak di permukaan kulit kepala

3. Gosok Eumora Spa Facial Bar di telapak tangan sehingga berbuih tebal

4. Ratakan buih di kulit kepala

5. Biarkan buih tersebut meresap ke lapisan kulit selama 5 7 minit, ikut keselesaan anda

6. Selepas itu, bilas sebersihnya

7. Lap rambut sehingga kering, bagi mengelakkan pembiakkan bakteria. Elak gunakan hair dryer.

8. Gunakan Eumora Spa Facial Bar apabila perlu

CARA PENGGUNAAN EUMORA SPA FACIAL BAR MENGIKUT JENIS KULIT

Kulit sensitif:
Sebagai permulaan, gunakan selama 3 minit pada 1 hingga 3 hari (2 kali setiap hari). Selepas itu, memadai untuk menggunakan 1 hingga 2 minit.

Kulit berjerawat:
Gunakan selama 3 minit setiap kali cucian (2 kali sehari) selama seminggu. Minggu kedua dan seterusnya, memadai mengamalkan sabun seperti cucian biasa sahaja. Kemungkinan kulit akan kering dan mengeluarkan jerawat. Jangan risau, ini adalah proses penyahtoksinan dan pembersihan (detoxification process) dari dalam kulit. Ia hanya bersifat sementara. Teruskan menggunakan sabun Eumora. Tepek banyak buih di kawasan berjerawat. Di samping itu, banyakkan minum air kosong.

Kulit normal dan kering:
Sama seperti penggunaan kulit berjerawat. Pakai moisturizer sekiranya perlu (pastikan ianya tidak mengandungi AHA/bleach).

Kulit berparut:
Amalan yang konsisten dan betul membantu 'memperbaiki' kesan parut dengan efektif, di samping pembentukkan semula kolagen.

Kulit berpigmentasi:
Gunakan selama 2 minit sudah memadai. Berkemungkinan akan mengalami sedikit pengelupasan halus (bergantung kepada keaktifan kulit masing-masing). Biarkan pengelupasan bertindak secara semulajadi dengan bantuan sabun Eumora. Ini adalah kerana proses sel mati dipisahkan dari lapisan permukaan kulit. Ianya bertujuan untuk menyama ratakan ton kulit anda. Anda juga mungkin akan mengalami sedikit kegatalan dan kekeringan yang bersifat sementara, disebabkan oleh perubahan sel pada kulit.

PROSES DAN TINDAKBALAS SEMASA MENGGUNAKAN EUMORA SPA FACIAL BAR

Memandangkan Eumora Spa Facial Bar adalah lebih kepada rawatan dan pembersihan, anda mungkin mengalami sedikit ketidakselesaan pada permulaan menggunakan sabun Eumora.

Berikut adalah antara tindakbalas dan keterangan mengenainya (tidak berlaku kepada setiap individu):

Kulit menjadi kering Gunakan moisturizer yang tidak mengandungi AHA/bleach, guna apabila perlu sahaja.

Keluar bintik-bintik halus di muka Proses DETOX sedang berlaku. Anda mungkin mengalami pertumbuhan bintik-bintik halus dan berpasir untuk tempoh antara 3 10 hari. Ianya bergantung kepada tahap toksid yang terkandung di bawah kulit wajah anda.

Pengelupasan Eumora Spa Facial Bar dalam proses meremajakan kulit anda. Eumora Spa Facial Bar tidak menghakis kulit anda, sebaliknya menggugurkan lapisan yang tidak dapat diperbaiki dan memperbaharui kulit tersebut dengan kulit yang licin. Oleh itu, kulit anda sebenarnya tidak mengelupas, tetapi lebih sesuai disebut bersalin kulit.

Gatal Itu tandanya anda mempunyai resdung. Eumora Spa Facial Bar akan melakukan proses DETOX dan akan mengeluarkan bahan-bahan kotor dari kulit anda termasuk resdung. Sewaktu proses DETOX ini, anda akan mengalami sedikit rasa kegatalan pada awal penggunaan.

Kulit menjadi lebam Eumora Spa Facial Bar bekerja dengan memulihkan sel-sel kulit yang lemah atau mati. Proses ini juga melibatkan perubahan hormone. Anda mungkin mengalami kelebaman sekiranya tidak mempunyai waktu tidur yang mencukupi. Proses ini adalah bersifat sementara sahaja.

Keluar jerawat Sekiranya anda penggemar makanan bergoreng, makanan laut dan daging (makanan yang banyak mengandungi toksin), maka toksin yang berlebihan akan disimpan di bawah kulit tubuh. Eumora akan melakukan proses DETOX iaitu membuang toksin dari badan anda dan proses ini menyebabkan ketumbuhan jerawat (jerawat adalah antara tindakbalas toksin di dalam kulit)

Kesan sampingan di atas hanya bersifat sementara. Jadi teruskan menggunakan Eumora Spa Facial Bar. Ianya juga tidak berlaku kepada setiap individu.

Bagi mendapatkan kesan yang efektif, gunakan Eumora Spa Facial Bar dengan cara yang betul dan konsisten (berterusan).
TIPS DAN SYOR

Pastikan anda merehatkan kulit wajah anda selama 20 30 minit selepas membuang make up menggunakan removal make up atau wet tissue.

Kurangkan makanan bergoreng, makanan laut dan daging (makanan ini mengandungi toksin yang tinggi).

Sebolehnya, elakkan makan kuning telur dan pedas (penyebab jerawat) serta masakan berkicap (penyebab parut hitam akibat jerawat).

Sekiranya menggunakan Eumora Spa Facial Bar lebih dari 3 kali, jangan biarkan buih terlalu lama di permukaan kulit pada cucian ke 3 tersebut. 1 minit adalah memadai.

Bagi membantu mempercepatkan proses pembuangan toksin di kulit wajah, anda digalakkan minum air dalam jumlah yang banyak.

Tidak dibenarkan menggunakan produk lain bersama-sama dengan Eumora Spa Facial Bar. Hal ini akan mengganggu rawatan kulit yang sedang dibuat oleh Eumora Spa Facial Bar.

Jangan picit jerawat yang tumbuh atau garu kawasan kulit yang mengalami kegatalan tersebut. Apa yang perlu dilakukan, lebihkan buih di kawasan terlibat semasa menggunakan Eumora Spa Facial Bar.

Hanya moisturizer, foundation dan sunblock yang tidak mengandungi AHA / Bleach sahaja yang dibenarkan. Antara moisturizer yang disyorkan adalah: Colonial Dames.Dengan mengikuti cara penggunaan yang betul... lihatlah buktinya di sini


Adakah anda lebih memilih untuk membiarkan TOKSIN tersebut tinggal di kulit anda dan mendatangkan kesan yang lebih buruk di masa akan datang atau mengeluarkan ia dan mendapatkan kulit yang sihat dan cantik?

Benarkah Eumora Spa Facial Bar berkesan? Anda meragui keberkesanannya walaupun kemujaraban Eumora Spa Facial Bar telah terbukti? Andalah yang menjamin usaha anda sendiri."Evolusi Kecantikan Terkini"

 Admin WajahBerseri.com
Untuk pertanyaan, sila email kepada:

admin@wajahberseri.com

Home